Tineke

Ik ben een remedial teacher en help kinderen als het even minder goed gaat op school. Ik ga uit van de talenten van en kind en help het kind ze te (her-)ontdekken. Ik ben een talentenprikkelaar.

Met veel enthousiasme begeleid ik kinderen met hun leerproces. Ik combineer de dingen die ikzelf geleerd heb en verstop dit in een nieuwe en behapbaar jasje. De directe of indirecte feedback die ik van kinderen krijg als mijn uitleg duidelijk is geweest, de grappige spraakverwarringen, maar vooral hun ontwapende manier van communiceren, intrigeert mij en maakt mijn werk zo leuk. Ik combineer de leertechnische kant met het welbevinden van het kind.

Als een kind goed in zijn vel zit, kan hij beter leren.

De inhoud van mijn rugzak bevat zowel vakkennis als ervaringen. Die ik beide graag met kinderen en volwassen deel.

  • Ik weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Ik heb een aantal jaar begeleiding gehad voor mijn dyslexie. Het is hard werken, bezig zijn met je minder sterke kant, horen wat er beter of anders kan, maar óók lol hebben en interessante dingen over je zelf te weten komen, uitdagingen aan gaan, nieuwe dingen ontdekken, ruimte creëren en verder kijken dan je neus lang is.
  • Ik weet hoe het is om even de weg niet meer te weten rond om je gevoelige kind. Tijdens de wijze ouder cursussen deel ik graag mijn ervaringen die ik heb met mijn kinderen, hun leefomgeving en de school.

Ik hou van vernieuwende inzichten en ondernemen van nieuwe dingen. De kennis en erveringen die ik hier mee op doe, deel ik graag met jou!

 

Comments are closed.