Samenwerking

Moeder tijdens een evaluatie gesprek:

“Wat denk jij? Op school hebben ze me verteld dat het handig is een IQ-test te laten afnemen. Ze zouden het fijn vinden als we dit zelf doen. Hoe ga ik dit doen?”

Ik werk graag samen met verschillende diciplines. Ik heb dan ook een breed netwerk om me heen en blij mensen om me heen verzamelen. Voor een IQ-test zou ik doorverwijzen naar KINDERPRAKTIJK VOORSCHOTEN.

Vader tijdens een evaluatiegesprek:

“dus jij zegt dat het fijn is als mijn dochter leert om beter om te gaan met de geluidspikkels. Heb je dan ook een idee hoe dit zou kunnen?”

Ik houdt van een brede blik op kinderen. Soms kan het kind geholpen zijn bij meerdere of andere disciplines.  Ik werken dan ook graag samen met BSM-de jong praktijk voorschoten.

Het netwerk breid zich nog steeds uit en zal dit de komende jaren blijven doen. kijk voor specifieke informatie op de volgende sites.

 Kinderpraktijk Voorschoten

Kinderpraktijk Voorschoten wordt geleid door Fiona Craenen, geregistreerd orthopedagoge bij de NVO. Na jaren ervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), gehandicapten zorg en door de opvoeding van haar eigen kinderen werd het tijd voor het vormen van een nieuwe eigen visie.

Een nieuwe visie waarin de rol van het kind en gezin centraal staan. Elk kind en gezin is uniek wat betekent dat standaard methodes niet zomaar hierop aansluiten.
Opvoeding wordt veelal voor lief genomen, maar is niet zo vanzelfsprekend als men dat doet voor komen. Iedereen komt wel eens in een situatie waarin het fijn is als er iemand mee kijkt of meedenkt, om zo weer verder te kunnen.

Met Kinderpraktijk Voorschoten hopen wij laagdrempelige hulp te kunnen bieden. Hulp door het even binnen kunnen lopen en het vragen van advies bij ‘huis,- tuin,- en keukenproblemen’ maar ook hulp die wat meer tijd en onderzoek vraagt.

Oplossingsgericht werken is onze stijl!

www.kinderpraktijkvoorschoten.nl

 De stichting wijze moeders

De stichting wijzemoeders.nu biedt Wijze Ouder cursussen aan aan ouders en anderen die met de opvoeding van kinderen te maken hebben.

 
BSM-de Jong Praktijk Voorschoten
Karin Ouwendijk
Laan van Duivenvoorde 1
2252 AK Voorschoten

 

 

BSM-de Jong Praktijk Voorschoten is een praktijk voor kinderen met leer,-ontwikkelings-, en/of gedragsproblemen.

BSM staat voor Brain Stimulating Method

De BSM- de Jong therapie is ontwikkeld door mevr. Janny de Jong- Koutstaal.

De BSM- de Jong therapie gaat ervan uit dat leer-,ontwikkelings-, en/of gedragsproblemen zijn terug te voeren op een lichamelijke oorzaak, waardoor prikkels in het Centraal Zenuwstelsel niet voldoende worden overgedragen. Hierdoor functioneren bepaalde delen van de hersenen onvoldoende.

Vaak worden we eerst met de symptomen van een ontwikkelingsstoornis geconfronteerd, maar voor het oplossen zijn de oorzaken veel belangrijker!

Als BSM- de Jong therapeut ga ik op zoek naar deze lichamelijke oorzaken die de bron kunnen zijn van problemen met rekenen, lezen, spelling, maar ook van motorische-,ontwikkelings-,en/of gedragsproblemen.

Aan de hand van de klacht bekijk ik of uw kind in staat is om de prikkels uit de omgeving goed op te nemen, te verwerken en daarop te reageren.

In de maatschappij bestaan veel misverstanden over leer-, en gedragsproblemen. Vaak worden ze gezien als onwil van het kind, of een verkeerde opvoeding van de ouders. Terwijl het meestal problemen zijn met een neuro/biologische achtergrond.

Wil je graag contact leggen met BSM-de Jong Praktijk-voorschoten?

Maak gebruik van de volgende mail adres: Karinouwendijk@aol.nl

Comments are closed.