Gevoelig kind? Word een Wijze Ouder

Momenteel reageren veel kinderen niet zoals we gewend zijn. Met name in de laagste groepen van het basisonderwijs wordt duidelijk dat kinderen soms een andere aanpak nodig hebben. Er zijn veel kinderen bij wie een vermoeden is van autisme of ADHD. Het gevoelige, intuïtieve kind daagt ons uit om met nieuwe vaardigheden te komen. Het lastige is dat wat voor het ene kind geldt, voor het andere misschien niet werkt. Er is dus flexibiliteit nodig bij ouders en leerkrachten. Meer kennis kan zorgen voor die flexibiliteit.

De Wijze ouder cursus wordt, namens Stichting Wijze Ouders, aan ouders of geïnteresseerde  gegeven die vermoeden dat ze een (hoog) gevoelig kind hebben dat extra, of andere aandacht nodig heeft. Een holistische visie staat centraal. Doel is om het kind veilig te stellen en ouders of leerkrachten tools te geven zodat zij hun rol als wijze ouder/leerkracht vorm kunnen geven.

Onderwerpen: hoog sensitiviteit, kleurrijk en beeldend denken, emotioneel reageren versus rationeel reageren, wat betekent het in de klas?, aandachtig opvoeden, juiste communicatie met je kind.

Doelgroep: Iedereen die meer wil weten over het opvoeden van een hooggevoelig kind

Data:    Maandag: 18, 25, November 2013 en 1, 8 December 2013

Tijd: 20:00-22:00 uur (inloop 19:45-20:00 uur)

Locatie: Oostbosch 13, 2251 TN Voorschoten.

Kosten: € 160,00 per persoon, inclusief werkboek en materiaal

Aanmelden via: tineke@rtpraktijkvoorschoten.nl

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.